۱۳۹۵ شهریور ۴, پنجشنبه

نظام ولايت ظرفيت مبارزه با پولشويي دارد؟



Image result for ‫كاريكاتور پولشويي رژيم‬‎

سلام: 
مدتي است كه بحث عضويت رژيم در نهاد FATF يا اتحادیه بین المللی مبارزه با پولشویی و تبعيت از اصول و دستورالعملهاي آن در رژيم مطرح است. دلواپسان نسبت به اين قضيه معترضند و به شدت از آن و پيامدهاي آن ابراز وحشت ميكنند و آن را يك برجام ديگر و يك سم مهلك ديگر ميدانند، اما متقابلاً باند رفسنجاني ـ روحاني سعي ميكنند آن را توجيه كنند و مفيد جلوه بدهند؛ اما  واقعيت چيست؟ سود و زيانهاي پيوستن به اين اتحاديه براي رژيم چيه؟
 
FATF يا اتحادیه بین المللی مبارزه با پولشویی در سال 1989 توسط هفت قدرت جهاني يا گروه هفت  پایه گذاری شد و هدف از آن مباررزه با باندهاي تبهكار و گروههاي تروريستي بود كه تغذية مالي خودشون رو تحت عناوين مختلف لاپوشاني ميكردند.
از طرف ديگه ميدونيم كه بعد از برجام، آن طور كه رژيم انتظار داشت، تحريمهاي بانكي عملاً از رژيم برداشته نشد و بانكهاي بزرگ از معامله و تبادلات بانكي با رژيم خودداري ميكردند و هنوز هم ميكنند. علت، شفاف نبودن مبادلات و امور بانكي رژيم است. چون رژيم آخوندي به FATF نپيوسته و از نطر اين نهاد، يك دولت غیرهمکار محسوب می شود که مراوده اقتصادی با آن ميتواند جريمههاي چند ميلياردي در پي داشته باشد.
به اين ترتيب رژيم و به طور مشخص دولت روحاني به اين نتيجه رسيد براي باز كردن حلقة طناب تحريمهاي بانكي از گردن خودش به اين نتيجه رسيد كه هيچ چارهاي جز گردن گذاشتن به ضوابط اين اتحاديه و رعايت دستور العملهاي آن ندارد و حدود دو ماه پيش خبری در رسانه‌هاي رژيم مطرح شد مبنی بر اینکه بانک مرکزی توافقی را با اين اتحادیه امضا کرده كه اطلاعات مالي خود را در اختيار اين نهاد قرار بدهد. الان صحبت از اين است كه دولت روحاني به تمام دستورالعملهاي FATF گردن گذاشته كه در اين صورت معني آن اين است رژيم بايد تغذية مالي گروههايي مانند حزب الشيطان لبنان و بعضي گروههاي فلسطيني دست ساز خودش يا گروه موسوم به انصارالله يمن را گروههاي تروريستي شناخته ميشوند متوقف كند و همين قضيه فرياد و فغان دلواپسان و عناصر باند خامنه اي را به آسمان رسانده كه اين اقدام را، يك توطئة ديگر بين المللي عليه رژيم براي به زانو در آوردن آن، مصداق خيانت و خودفروشي و داراي عواقبي به مراتب بدتر و خطرناكتر از برجام ميدانند كه خامنهاي آن را سم مهلك توصيف كرده است.

آنها در اين ابراز وحشت كاملاً محق هستند چون به اين ترتيب با ممنوعيت تغذية مالي گروههايي مثل حزب الشيطان، يكي از پايه هاي نگهدارندة رژيم يا به قول خود خامنه اي عمق استراتژيك رژيم فرو ميريزد. اما قضيه به همين جا تمام نمي شود و همان طور كه كيهان خامنه اي در يادداشت روز 31مرداد خودش نوشته بود، نهادهاي رسمي خود رژيم؛ مثل نيروي تروريستي قدس و خود سپاه پاسداران كه پيش از اين به عنوان سازمانهاي تروريستي شناخته شده اند و سركردههاي پاسداران كه مشمول همين تعريف هستند بايد مشمول تحريم بانك هاي خود رژيم قرار  گيرند.
بنابراين اگر چه عناصر دولت روحاني مثل سيف رئيس بانك مركزي و عراقچي و غيره شيادانه ادعا ميكنند عضویت در FATF  هیچ گونه الزام و تعهدی مبنی بر ارائه اطلاعات برای ما ندارد؛ اما واقعيت غير از اين است.
 نكته اي كه بايد تاكيد كرد اين است كه اين قضيه اگر عين برجام2 و زهر منطقه يي نباشد، لااقل مقدمة آن و بخشي از سريال برجامها و زنجيرة جامهاي زهر است و رژيم خواه ناخواه در ريلي قرار ميگيرد كه گريزي از تحمل تبعات و پيامدهاي آن ندارد.
اما اين كه سؤال كرديد كه مگر خامنه اي خودش به آن رضايت نداده؟ چرا قطعاً با رضايت خامنه اي بوده و عيناً مثل زهرخوران اتمي، خامنه اي در اينجا هم با دوگانه گويي و شيوة يكي به نعل و يكي به ميخ، ميخواهد شانه از زير بار مسئوليت آن خالي كند، اما اين تلاش مذبوحانه يي بيش نيست و تأثيري در ماهيت اين جام زهر ندارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر