۱۳۹۶ اردیبهشت ۱۵, جمعه

در سیرک مناطره دوم چه گذشت؟

Image result for ‫مناظره انتخاباتی‬‎
بازهم به هم پریدند


امروز دومین مناظره میان کاندیداهای شعبده انتخابات رژیم برگزار شد.
در یک کلام خیلی روشن بود که مناظره‌ای بود که بسیار تلاش کرده بودندآن را کنترل کنند. این را می شد در صحبتهای نمایندگان خامنه‌ای هم دید. برای نمونه امروز آخوند احمد خاتمی اول دربارة‌ مناظرة‌ هفتة‌ گذشته گفت: «در مناظره اول شاهد برخی هنجارشکنیهای اخلاقی بودیم که در شأن کاندیداها نبود»؛ بعد هم به کاندیداهای رژیم هشدار داد که حواستون باشه در صحبتهاتون «نباید نظام... زیر سوال بره».
اما مهمتر از این همان اطلاعیه یی بود که مجری برنامه در ابتدای مناظره قرائت کرد و در اون به کاندیداها هشدار داده شده بود که ممکنه تحت پیگرد هم قرار بگیرن.
قابل توجه همینه که اطلاعیة کمیسیون تبلیغات تبدیل شد به چیزی مثل اطلاعیة‌ قضاییه چون در اون این نکات برجسته بود:
«چنانچه به تشخیص کمیته نظارت برنامه‌های تبلیغاتی... در برگیرنده مطالب توهین آمیز و هتک حرمت نامزدها و دیگر افراد باشد سازمان صدا و سیما موظف به حذف آن مطالب است»؛ بعد هم حتی شمشیر پیگرد قضایی رو بالای سر کاندیداهای رژیم قرار داد و گفت: «داوطلبان... به هیچ وجه مجاز به توهین و هتک حرمت نیستند و متخلفین... مجازات خواهند شد». خب مجازات که دیگه در حوزة کمیسیون تبلیغات انتخابات نیست،‌اما می بینیم که این جا تعارفات رو کنار گذاشتن و این طور علنی به کاندیداها هشدار دادن.
سوال این است با این همه خط و نشان چرا بازهم در مواردی بهم پریدند. 
باید گفت به خاطر ضعف کلی نظام از یک طرف،‌ از طرف دیگه به این خاطر که نمی‌تونن از منافع باندی‌شون بگذرن، این موارد بیرون زد.
-        میرسلیم روحانی رو به عدم صداقت متهم کرد و گفت اینکه مدعی هستی 8درصد رشد اقتصادی داشتی، تنها 6درصد ان به خاطر فروش نفت خامه.
-        روحانی هم گوشه‌ای از دزدی‌های باند رقیب رو رو کرد و گفت کسانی که شعار ساده‌زیستی می‌دن،‌ خودشون بالاترین فسادها رو میکنن. بعد هم به قضاییه تحت امر خامنه‌ای حمله کرد و گفت 3 و 4دهم میلیارد دلاری که تحت عنوان دور زدن تحریمها بردن کجاست؟ دستگاه قضا باید جواب بده.
-        میرسلیم هم به روحانی حمله کرد و گفت در دوران تو شاهد رشد دنیاطلبی و حقوق‌های نجومی هستیم. شاهد اختلاس و مفاسد هستیم. بعد هم  باند روحانی رو دروغگو و ناصادق خوند.
-        پاسدار قالیباف دوباره موضوع 4درصد غنی و 96درصد فقیر رو عنوان کرد. روحانی هم با تمسخر جوابش رو داد که این حرف رو از یک کشور دیگه یادگرفتی که میگه 1درصد در برابر 99 درصد، حالا چون سال 96 هست، میگی 96 درصد.
-        هاشمی‌طبا هم به بحران حاشیه‌نشینی اشاره کرد و گفت در آینده 10میلیون مهاجر دیگه هم به سمت شهرها میرن و خطر نزاع قبایل مختلف هست.
اما یک نکته دیگه این بود که همه به  نوعی برجام رو تایید کردن. واقعیت این که اگر اینها هم می خواستن مثل دلواپسان اصل برجامو زیر سؤال ببرن خب به خامنه ای هم بر می خورد چون همه می دونن که خودش برجام رو به قول روحانی هدایت وبعد هم امضا کرده. البته روحانی هم روی همین حرف رئیسی و قالیباف در مورد برجام سوار شد و در مورد حمله‌های پیشین اونها به برجام،‌ بهشون تاخت. حتی با حمله به سپاه گفت: درست زمان اجرایی شدن برجام اومدن از شهرهای زیر‌زمینی (منظورش موشکیه) پرده برداشتن و روی موشکها شعار نوشتن. می خواد بگه که می خواستین با اصل برجام مخالفت کنین.
می بینین که به رغم اون همه اقدام برای برگزاری یک مناظره بی سر وصدا، بالاخره چه جوری جنگ قدرت خودشو نشون داد.
اما چرا مناطره کنترل شده؟ نگرانی‌شون از چیست؟
علت نگرانی رو میشه ازحرفهای چند روز پیش خامنه ای و حرفهای امروز نماینده هاش فهمید. برای نمونه امروز احمد خاتمی تو صحبتهاش به این نگرانی اشاره کرد وگفت خروجی این جنگ و جدالها «زیر سوال رفتن» کل نظامه. امامی کاشانی هم معنی «خروجی جنگ» رو که احمد خاتمی گفته بود ترجمه کرد که همون خطر قیامه و گفت: «جامعه نباید لطمه ببیند، جامعه باید آرام و از اضطراب دور باشد. از اظهارات و حرکاتی که این جامعه را تکان می‌دهد، پرهیز شود... نباید در هر شرایطی تکان بخورد». بعضی گفتن که وعده های پوشالی هم می تونه برای جامعه خطرناک باشه. در خود مناظره هم آخوند رئیسی گفت: فقر و ... می تونه خطرناک باشه  و میرسلیم هم به «یاس مردم» اشاره کرد که منظورش همین خطر قیامه. 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر